Εισάγετε μια λέξη κλειδί

Γάμος στη νέα Covid-19 εποχή

Γάμος στη νέα Covid-19 εποχή

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά και ακουστεί άλλα τόσα σχετικά με γάμους και γενικά εκδηλώσεις τον τελευταίο καιρό λόγω της κατάστασης που βιώνουμε όλοι. Ό,τι και να πούμε αυτό είναι κάτι που ξεπερνάει κάθε φαντασία σε έκταση, διάρκεια και συνέπειες. Πρώτη φορά η ανθρωπότητα βρέθηκε τόσο χωρισμένη αλλά ταυτόχρονα και τόσο ενωμένη!

Η σκέψη μας είναι αναπόφευκτα στα ζευγάρια μας που ανέβαλλαν τον γάμο ή τη βάπτιση που είχαν  ονειρευτεί και προετοιμάζαμε μαζί τόσο καιρό. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η υγεία μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε και είμαστε μαζί σε όλο αυτό.  Μπορεί να άλλαξαν λίγο τα σχέδια μας αλλά ο στόχος μας είναι ακόμα ο ίδιος: να είμαστε υγιείς και δυνατοί για να γιορτάσουμε όλοι μαζί ξανά!

Σε μια δεύτερη ανάγνωση αυτός ο νέος δρόμος που καλούμαστε να εξερευνήσουμε μπορεί να είναι δύσκολος αλλά όχι αδιάβατος…Όπως όλα είναι θέμα προοπτικής. Σίγουρα μπορούμε να ‘παγώσουμε’ στην ιδέα μιας νέας, αχαρτογράφητης πραγματικότητας, μπορούμε όμως και να ‘αγκαλιάσουμε’ αυτή τη νέα κατάσταση, να ακολουθήσουμε έναν άλλον δρόμο που θα μας οδηγήσει σε ένα ομορφότερο μέλλον που ούτε καν φανταζόμασταν! Στο πλαίσιο αυτό οι κοινωνικές εκδηλώσεις θα πάρουν νέα μορφή.

Αφού πρώτα λυθούν όλα τα πρακτικά θέματα που προκύπτουν από την αλλαγή μιας ημερομηνίας- επικοινωνία με τον/την planner ή με τους αντίστοιχους επαγγελματίες, αναζήτηση νέων ημερομηνιών, χώρων και αναθεώρηση καλεσμένων και διάταξης- έρχεται η ώρα να ξανασκεφτούμε τον τρόπο που θα γιορτάζουμε κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Ίσως κληθούμε να γιορτάσουμε με πιο κοντινούς συγγενείς και φίλους, με όλους όσοι είναι πραγματικά σημαντικοί για εμάς και να σταματήσουν οι αμέτρητες κοινωνικές ‘υποχρεώσεις’. Ίσως η διακόσμηση γίνει πιο ιδιαίτερη, ‘ζεστή’ και φιλόξενη ώστε να τονιστεί η οικειότητα που αποπνέει ένας γάμος με λιγότερους καλεσμένους.

Ίσως δώσουμε μια ευκαιρία σε πιο ‘βιώσιμους’ γάμους και βαπτίσεις, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, χρηστικές μπομπονιέρες, συνεισφορά σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και συνεργασία με εταιρείες που χρειάζονται στήριξη ή ακολουθούν κανόνες ηθικής επιχειρηματικότητας και εμπορίου.  

Τέλος, για να μοιραστούν περισσότερες συναρπαστικές εμπειρίες, τα ζευγάρια ίσως αναζητήσουν πιο οικείους και ζεστούς προορισμούς με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους, όπου η εικόνα ενός απόκοσμου ξωκλησιού, μιας παραδοσιακής ταβέρνας ή μιας όμορφης απομονωμένης παραλίας φανεί ξαφνικά πιο δελεαστική.

Ας κρατήσουμε μόνο θετικές σκέψεις κι ας προσπαθήσουμε αυτή η νέα πραγματικότητα να μας ανοίξει μια νέα προοπτική! Θα γιορτάσουμε μαζί ξανά!

XoXo

N.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *